AdFarm honours tradition and embraces innovation with new office

AdFarm is a Calgary-based agricultural marketing agency specializing in campaigns for their agricultural clientele. They recently relocated and modernized their space to keep up with the playful evolution of their brand. They envisioned a workspace that mirrors their brand identity and caters to their team's needs. This involves adopting hybrid work solutions and infusing a new aesthetic into their fully operational workspace for the team.

Team Spotlight
No items found.

Project Square Footage: +/- 9,300 sq ft
Start Date:
December 2019
Completion:
July 2020

The Challenge

AdFarm required a new office space that not only addressed their functional requirements but also aimed to refine their office ambiance. The challenge was to create a space that harmonized with the creative spirit of their acclaimed campaigns while respecting their deep agricultural heritage, all without resorting to clichés or overt thematic design.

The Solution

Recognizing their agricultural identity was crucial for the successful design, while also avoiding an excessively thematic outcome. Colour and scale were key with subtle unexpected nods to a traditional farmhouse.

No items found.

Key Features

Noteworthy design elements

Refined Ambience

Unconventional colour choices and non-traditional details stand out in the corporate setting, along with an oversized statement signage at the reception. Additionally, a collection of red-painted, wall-mounted vintage telephones creates a unique and playful atmosphere in the novelty phoneroom.

Fostering a Culture of Connection

An innovative design element features an overhead garage door that seamlessly opens the primary boardroom into the adjoining kitchen area. This promotes a sense of openness, breaking down physical barriers to encourage interaction among team members.

Results

Project Credits

Brokers: Justin Mayerchak (Colliers)
Engineers:
AES Engineering Ltd., MCW Hemisphere Ltd.
Contractors:
Cougar Contractors Ltd.
Furniture:
HBI (workstations, task seating and meeting rooms), Holland procured ancillary furniture.
Landlord:
GWLRA  
Photographer:
Chris Amat